Corona Zelftest thuistest

Beste Corona zelftest voor thuis

Er zijn verschillende Corona zelftesten (thuistest) op de markt, maar niet allemaal zijn ze even goed en betrouwbaar. Natuurlijk wil je wel een goede Corona zelftest kopen die ook een betrouwbaar testresultaat geeft.

Wat hebben de Corona thuistesten met elkaar gemeen?

De Corona thuistesten hebben een ding met elkaar gemeen en dat is dat je zelf thuis kunt testen op Corona. Je hoeft dus niet naar een GGD teststraat om uit te vinden of je Corona hebt. Heb je een gevoel, een vermoeden, of klachten, dan kun je jezelf vanaf nu thuis testen op Corona.

Thuistesters qua betrouwbaarheid niet allemaal hetzelfde

Niet alle Corona thuistesters zijn hetzelfde. Ze worden namelijk niet allemaal door dezelfde fabrikant gemaakt. Wat we bij de normale Antigeen sneltesters ook zien, is dat er verschillen zitten onderling. Zo heb je goedgekeurde Coronatesten die alleen de overheid gebruikt. De goedgekeurde testen zijn om te beginnen gevalideerd. Gevalideerd wil zeggen dat er gecontroleerd is of de specificaties die de fabrikant opgeven qua nauwkeurigheid en specificiteit ook daadwerkelijk kloppen. Goedgekeurd wil zeggen dat ze tot de aller beste behoren.

Testmethode meestal wel allemaal hetzelfde

De testmethode is bij nagenoeg alle Corona thuistesten hetzelfde, en dat is met behulp van een wattenstaaf in de neus. Deze nasale test is eenvoudig in gebruik, en je hoeft niet zoals bij de PCR test heel diep de neus in. Bij de meeste thuistesten hoef je slechts 2 centimeter de wattenstaaf in de neus in te brengen. Dit doe je bij beide neusgaten. Vervolgens plaats je de wattenstaaf in een buisje en voeg je er een vloeistof aan toe. De oplossing breng je vervolgens aan op de testcassette. De tester zal dan eerst een controle lijn laten oplichten, en indien er een 2de lijntje zichtbaar wordt, dan ben je positief getest op Corona. In dat geval heb je dus Corona, en moet je bepaalde maatregelen nemen. Denk aan zelf quarantaine, en je omgeving op de hoogte stellen dat je COVID-19 te pakken hebt.

stappenplan corona zelftest

De beste Corona zelftest voor thuisgebruik

De beste Corona zelftest voor thuisgebruik is wel de thuistest die Healgen zelftest die Benelux-Medical verkoopt. De Healgen test wordt tevens ook aan de overheid verkocht, en is een van de meest betrouwbare in zijn soort. Er zijn verschillende soorten Coronatesten waaronder goedgekeurde testen, zoals de Healgen, waarvan de resultaten ook gecontroleerd zijn. Ga je een Corona zelftest kopen, dan is het raadzaam om je vooraf hierin te verdiepen. Ze zijn namelijk niet allemaal hetzelfde.

Corona zelftest kopen op internet

Je kunt de Corona zelftest kopen op internet. De zelftest is hetzelfde als de Corona thuistest. Je zult verschillende merken voorbij zien komen. Op klantbeoordelingen kun je niet af gaan. Dat zegt niets over de kwaliteit van de zelftest. Dit vertelt alleen hoe gemakkelijk of hoe aangenaam de test is gegaan en is verlopen. Wil je de betrouwbaarheid, nauwkeurigheid, en specificiteit weten, dan moet je vaak wat dieper in de materie duiken.

 

© 2020 snellecoronatesten.nl Sitemap Covid-19 nieuws