Corona app van de Rijksoverheid

De Rijksoverheid heeft een Corona app gelanceerd welke de naam CoronaMelder draagt. Deze app is gratis te downloaden in de app store van Google, genaamd Google Play, en te downloaden in de Apple store, welke dus geschikt is voor andere de iPhone.

Gratis downloaden

Android: CoronaMelder app
ios: CoronaMelder app

 

Corona Melder app

recensies-corona-melder-app

CoronaMelder is de officiële kroningsaanvraag in Nederland, tot stand gekomen onder toezicht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De applicatie is een geautomatiseerd apparaat voor bron- en contactonderzoek door de GGD.

De applicatie zal u alarmeren nadat u in de buurt van iemand met een kroon bent geweest. Op deze manier kunt u uzelf en de mensen om u heen verzekeren. Ook kunnen we samen de hoeveelheid verontreinigingen in Nederland zo laag houden als redelijkerwijs verwacht mag worden. Het gebruik van de applicatie is bewust. Niemand mag de kans controleren dat u de applicatie op uw telefoon heeft. Hoe meer mensen de applicatie ook gebruiken, hoe beter deze werkt.

Bij de verbetering van deze applicatie is rekening gehouden met beschikbaarheid, zie onze openheidsverklaring voor meer data.

Hoe werkt de Corona App?

  • U staat alleen toegang tot uw bluetooth-informatie toe

CoronaMelder doorziet bluetooth wanneer je in de buurt van anderen bent met de applicatie. De applicatie maakt geen gebruik van dicht bij huis of gebiedsinformatie. De applicatie heeft dus geen flauw idee wat je identiteit is, de plaats waar je was en wie je hebt ontmoet.

  • U krijgt een waarschuwing nadat u een extra risico op ziekte heeft gelopen

De applicatie stuurt een melding als de kans bestaat dat je in de buurt bent van iemand die later in ieder geval 15 minuten een kroon krijgt. Deze persoon moet de applicatie ook gebruiken.

  • U kunt anderen waarschuwen voor het geval u besmet raakt

Bent u berecht door de GGD en lijkt u een kroon te hebben? Dan kunt u, samen met de GGD, via de applicatie een melding sturen naar de personen die u in de regio bent geweest – in de periode dat u besmettelijk was. Dit rapport vermeldt mogelijk wanneer ze in de buurt van een besmet persoon zijn geweest. Niet wie of waar dit was.

Hoe gaat de applicatie om met uw gegevens?

• U hoeft geen gegevens in de buurt van huis in te voeren, bijvoorbeeld uw e-mailadres of naam.

• Als je iemand tegenkomt, wisselen je telefoons via bluetooth afwijkende codes uit. Zo kwantificeert de applicatie de duur en afstand van het contact. Er staat niets in de codes over wat uw identiteit is en waar u bent geweest.

• De codes die je via bluetooth verhandelt worden gewoon op je telefoon opgeborgen en na 14 dagen gewist.

• Gebruikers van de applicatie kunnen niet worden gevonden door de producenten van de applicatie, de overheid of verschillende klanten.

Lees hier meer over de Corona test.

© 2020 snellecoronatesten.nl Sitemap Covid-19 nieuws