goedgekeurde healgen corona test

Healgen Corona test goedgekeurd door de overheid

De Healgen Corona test is al een bekende sneltest die breed en veelvuldig wordt ingezet. Nu de antigeen test ook is goedgekeurd door het ministerie van VWS, en grootschalig wordt ingezet bij GGD teststraten, gaat het testen nog makkelijker en sneller.

Toonaangevende antigeen Corona sneltest

De Healgen antigeen Corona test is toonaangevend als het gaat om specificiteit, en sensitiviteit. Daarnaast kan de testkit op 2 manieren gebruikt worden. Beide test methodes werken met behulp van een wattenstaaf in de neus, maar diep de neusholte in is met de Healgen test niet meer nodig.

De cijfers wijzen uit dat wanneer er een uitstrijkje genomen wordt op een diepte van 2 tot 4 centimeter, dat de Corona test bijna even nauwkeurig werkt. De specificiteit is zelfs bij de eenvoudige, en een stuk meer aangename methode zelfs 100%!

Hoe er getest wordt in de GGD teststraten

Ondanks dat de Healgen Coronatest zich uitstekend leent voor eenvoudig gebruik, dus niet diep in de neus, wordt er in de GGD teststraten getest op de traditionele manier, dus tot achterin de neusholte, waarbij de COVID-19 antigeen test een sensitiviteit biedt van 98%+ in plaats van 97%+.

Werkt de snelle antigeen Corona test ook bij mutaties?

De Healgen antigeen Corona test neemt ook mutaties waar waaronder de Britse, Braziliaanse, en Zuid-Afrikaanse Coronavariant. Hierbij is de uitslag altijd even nauwkeurig.

© 2020 snellecoronatesten.nl Sitemap Covid-19 nieuws