testen op corona symptomen

Symptomen – hoe herken je het Corona virus

Normaal gesproken zijn de maanden december, januari, februari, en maart de maanden dat de meeste mensen de griep (influenza) krijgen. Aangezien Corona (COVID-19) een hot topic is op het moment, wil je waarschijnlijk zelf ook graag onderscheid kunnen maken tussen de normale griep en het Coronavirus. Hieronder vind je de Corona symptomen terug om het Coronavirus te herkennen.

Symptomen griep

Symptomen die bij de griep horen zijn (hoge) koorts, keelpijn, een droge hoest, vermoeidheid, spierpijn, hoofdpijn, en koude rillingen. Bij griep kan de koorts snel oplopen (binnen 12 uur) naar 39 graden Celsius. De griep kan 1 tot 3 weken aanhouden. Net als COVID-19 is griep een virus, namelijk het influenza virus.

symptomen griep

Symptomen Corona

De symptomen bij Corona zijn huiduitslag op de tenen of vingers, een opvallende vermoeidheid, benauwdheidsklachten, hoofdpijn, keelpijn, diarree, een lichte of matige koorts (38 graden of hoger), en lichamelijke pijn.

Sars-COV-2 cijfers (Corona cijfers)

sars-cov-2 cijfers december 2020

Wat is het verschil tussen griep en Corona?

Bij Corona (COVID-19) krijg je vaak te maken met het verlies van smaak en/of reuk, en darmklachten. Jonge kinderen behoren niet tot de risicogroep. De klachten nemen bij Corona meestal binnen 7 dagen af. Een van de complicaties bij Corona is gloedpropjes (trombose).

Testen op Corona

Je kunt je laten testen op Corona. Een Corona test wordt veel gedaan door de GGD, maar kan ook in een teststraat plaatsvinden, of soms op het bedrijf zelf wanneer er medische specialisten aanwezig zijn en er een corona sneltest in huis is.

 

© 2020 snellecoronatesten.nl Sitemap Covid-19 nieuws