covid test rivm ggd

Testen op Corona, de rol van het RIVM

De GGD’s en klinieken doen de Corona tests. Het RIVM stelt regels op voor toetsing en bron- en contactonderzoek. Daarnaast is er een scherp oog voor de aard van de geadverteerde tests. Het RIVM leidt daarnaast onderzoek naar verschillende onderdelen van SARS extreem intense ademhalingsaandoening – CoV Covid-2 en de infectie COVID-19. Zo doet het RIVM onderzoek naar verschillende soorten tests en verzamelen we informatie uit verschillende onderzoeken van andere Nederlandse onderzoeksfaciliteiten om de informatie te consolideren met het doel dat de labs van elkaar kunnen profiteren. Op dit moment doen we onderzoek naar:

  • Welke antigeen- en immuunresponstests de meest betrouwbare resultaten opleveren.
  • Ongeacht of u de infectie op dit moment zeker niet kunt krijgen als u de kans heeft dat u antistoffen heeft en dat u er momenteel niet ziek van kunt worden. Personen met lichte grieven hebben mogelijk minder antilichamen, dus zijn ze niet volledig beveiligd tegen de infectie.

De Nederlandse teststrategie komt voort uit de begeleiding van het Outbreak Management Team (OMT).

Het RIVM werkt op het gebied van testen samen met tal van bijeenkomsten. Denk aan klinieken, onderzoeksfaciliteiten of GGD’s. Het RIVM helpt bij goedkeuringen (bijvoorbeeld ongeacht of een specifieke test voldoende betrouwbaar is) of bijvoorbeeld waar een specifieke test het meest succesvol kan worden ingezet. Daarnaast beoordeelt het RIVM samen met verschillende medeplichtigen nuchtere testen.

Samen met handlangers uit het veld bekijken we hoe de innovatie of test kan worden herinnerd voor de openbare teststrategie.

© 2020 snellecoronatesten.nl Sitemap Covid-19 nieuws