corona mutaties ook te testen

Verschillende besmettelijke coronavarianten opgedoken

Er zijn verschillende Coronavarianten opgedoken, op verschillende plekken van de wereld. Volgens experts zouden er al duizenden varianten bestaan. Meestal gaat het om kleine mutaties van het Coronavirus die we, in theorie, ook in Nederland tegen kunnen komen. De mutaties lijken besmettelijker te zijn dan de huidige COVID-19, maar minder gevaarlijk.

Amerikaanse Coronavariant

In het Amerikaanse Ohio maakte de State University bekend dat er een nieuwe mutant is ontdekt, welke veel overeenkomsten heeft met de variant uit Engeland. Er zijn redenen om aan te nemen dat de Amerikaanse variant toch in Amerika geboren is. De resultaten zijn nog niet door andere wetenschappers onderzocht, maar vooralsnog lijkt het erop dat de Britse variant meer besmettelijk is. Nu wordt afgevraagd of de huidige Corona vaccins even effectief blijven op de mutaties.

Braziliaanse Coronavariant

De Coronavariant die in Brazilië is waargenomen, lijkt een variant te zijn die wij is verspreid. De onderzoekers in Brazilië zijn nog niet vergevorderd, maar de 2 mutanten die zijn gevonden, lijken even besmettelijk te zijn als de mutatie uit Engeland en Zuid-Afrika.

Zijn de mutaties te testen met de huidige Corona test?

Zover bekend worden ook de mutaties goed in kaart gebracht met de huidige Corona test. Niet alle Corona testen zijn even betrouwbaar, maar er zijn test kits, waaronder de door de overheid goedgekeurde Healgen Covid-19 antigeen test, welke ook de nieuwe mutaties in een handomdraai kan waarnemen.

© 2020 snellecoronatesten.nl Sitemap Covid-19 nieuws